Que volin i juguin, les cintes!

This post is also available in: ENG (ENG)

Estàvem en un taller amb la Ute Sturb, a Alemanya, i ens va deixar sortir a jugar amb les cintes de colors a fora. Cadascú de nosaltres tenia dues cintes de color groc o taronja que vam fer volar alegrement en el fort vent que feia.

El tema era que el vent volava en una sola i única direcció, i es clar, les cintes, volaven també cap a aquella direcció. Al cap d’una estona, vaig pensar que jo volia que les cintes volessin cap a altres bandes! I vaig intentar de fer-les fer el que jo volia i fins i tot vaig forçar-les a moure’s diferent. Però no van canviar el seu comportament.

Llavors, vaig pensar com ho faria si les cintes fossin nens? Si fos així no els forçaria a canviar d’acord amb la seva naturalesa i voluntat… Així que vagi intentar relacionar-me amb les cintes com si fossin nens i jo els observés, simplement. I va ser xocant veure com elles, seguint sempre la direcció del vent, es posaven a jugar entre elles, es buscaven i es bellugaven entre elles!

Així que vaig experimentar el mateix que passa amb els nens: si no intentes forçar-los cap on tu vols que vagin i esdevinguin… pots arribar a veure coses increïbles de la naturalesa dels éssers humans petits.

P.D. A més, com podia pensar per un moment, que podia lluitar contra un vent tan fort?

Menú