La Flauta Màgica (d’un Dinar Literari)

D’entre la remor dels nens del Dinar Literari jugant i corrent per jardí després de dinar sento unes nenes cantant “molt agut”, imitant l’àrea de la Reina de la Nit. M’hi acosto i de seguida em volen fer un concert. Desconec per què coneixen aquesta àrea tan famosa i ni elles mateixes ho saben. Els explico d’on surt i de seguida s’hi interessen.

Entrem a remenar pels calaixos perquè sé que una vegada vaig explicar la història de la Flauta màgica de Mozart en el World Book Day amb els nens amb qui treballava llavors, i per algun lloc encara en dec tenir informació, els personatges…

Estan emocionades perquè els hi expliqui més coses. No trobem el que busco però sí que tinc dos llibres de les òperes de Mozart i la seva vida, i de camí cap a l’escola a la tarda, els explico coses que sé. Llavors, ja és tot el grup qui hi està interessat.

Inclús sento que un nen diu, “, és clar, un savi noble, una reina dolenta, una filla i una daga… només pot ser emocionant.

 

La següent vegada que ens trobem ja ho tinc tot més preparat. Esperen amb candeletes saber més coses de la vida d’aquests personatges. Al final, aquesta història és com una mena de “culebrón” ple de vincles i sentiments i això, atrapa. Tots volen saber perquè s’odien Sarastro i la Reina de la Nit, i què farà Pamina amb la daga que li ha donat la seva mare, ¿seguirà les seves ordres?, i a en Papagueno, li trauran el forrellat que li priva cantar per ser massa entremaliat i xerrar mentides?

Reparteixo els personatges plastificats i cadascú és algú, posem alguns fragments de l’òpera i queden fascinats amb les seves veus, “aquest com canta?, agut o greu?”. “Busca’ns el tros en què la serp ataca a Tamino!”, i “Com maten la serp les Tres Dames?”

És genial que haguem acabat tots immersos en el món de La Flauta Màgica, com qui no vol la cosa, estirant del fil, ja hem compartit una història més, aquest cop ben acompanyats de música, de les òperes potser més famoses que existeixen.

Menú